Vi beskytter bilen din mot veisaltskader

Veisalt en bilens fiende nummer en. Hvert år påfører veisalt skader for flere totalls millioner på biler her i landet. Saltet tærer på det meste, og kan føre til korrosjon, lakkskader og skader på bremser og hjuloppheng. Derfor lønner det seg å gi bilen en solid lanolinbehandling i god tid før saltingsesongen begynner. Det vil si nå!

 

Også i vårt distrikt er det flittig bruk av veisalt på vinterstid. Hver vår kommer fortvilte bileiere til oss med skader som det koster dyrt å reparere. I noen tilfeller må bilen kondemneres. Det er da man forbanner seg over at man ikke tok seg tid og råd til å gi bilen en skikkelig rustbeskyttelse. Det koster nemlig bare noen få tusenlapper og tar bare noen timer å gi bilen den beste rustbeskyttelse som finnes.

 

Tar bare noen timer å beskytte bilen din

Hos Kongsvinger Antirust AS benytter vi oss av velprøvde Lanopro til å understellsbehandle bilen din. Dette er en miljøvennlig lanolinbasert olje, som penetrerer gammel rust og hindrer ny rustdannelse. Lanolin har en unik evne til å danne en beskyttende barriere mot fuktighet og oksygen, som er de viktigste faktorene som fører til rust på metall. Vi demonterer alle hjul og deksler for at oljen skal trenge inn i alle kanaler og hulrom. Også panser, dører og bakluke blir behandlet med Lanolin. Avhengig av kjøretøyets størrelse, tar dette arbeidet mellom fire og seks timer. En slik behandling med Lanolin og litt regelmessig ettersyn vil føre til at kjøretøyet blir fri for korrosjon resten av sitt rullende liv.

 

Alle biler trenger antirustbehandling

Det er spesielt eldre biler som er mest utsatt for veilsaltproblemet, men også nyere kjøretøy er i faresonen. I dag er det faktisk rust på mange nye biler som kommer inn på bilhavna i Norge, og de færreste nye biler har tilstrekkelig beskyttelse mot saltede norske vinterveier.  Vi har sett at på undersiden på noen av de nye bilene er det korrosjon på hele understellet. Derfor vil vi understreke at alle biler i de nordiske land trenger antirustbehandling. Spesielt i områder der veisalt blir mye og hyppig benyttet slik det gjør i vårt distrikt.

 

Sett av noen timer til å beskytte bilen mot rustskader denne vinteren. Det vil lønne seg.